HIALURONSAVAS ARCFELTÖLTÉS

hialuronsavas ráncfeltöltés, valamint az egyéb hialuronsavas szem- és ajakkörnyéki arcfeltöltés kezelések hatékonyak, biztonságosak és látványos eredményt hoznak. Ez az alapanyagnak, a bőrben eleve jelenlévő hialuronsavnak köszönhető. A következőkben bemutatjuk a hialuronsav, valamint a különféle, Központunkban elérhető hialuronsavas kezelések jellemzőit, illetve a 8 pontos arcfeltöltés menetét.

Miért éppen a hialuronsav ideális az arcfeltöltés elvégzéséhez?

A hialuronsav a bőr hám- és irharétegének egyik fontos alkotóeleme, amit a bőrsejtek állítanak elő. A hialuronsavnak köszönhető a bőrszövetek rugalmassága és megújulása, emellett a bőr védelméhez is hozzájárul. Az életkor növekedésével a hialuronsav-termelés csökken, lebomlásának üteme fokozódik. Ennek következtében a bőr veszít rugalmasságából. Ugyanezt eredményezi, ha a bőr intenzíven vagy tartósan ki van téve bizonyos külső hatásoknak, mint például:

 • UV-B-sugárzás,
 • füst, szmog,
 • egyéb, a bőrt irritáló vagy igénybe vevő szennyeződés.

A bőr látványos öregedését eredményesen kezelhetjük a hiányzó hialuronsav-mennyiség pótlásával, vagyis a hialuronsavas ráncfeltöltés, ajak-, valamint arcfeltöltés segítségével. Mivel a hialuronsav teljes mértékben biokompatibilis anyag, a beavatkozás gyors és kényelmes. A hialuronsav tulajdonságainak köszönhetően pedig a kezelés nem jár semmiféle visszafordíthatatlan változással.

Megjegyezzük, hogy a hialuronsav írásmódja ingadozó, a hyaluronsav írásmód is elterjedt. Mi a szakirodalomban gyakori írásmód, vagyis az i-vel írt formát részesítettük előnyben, de az y-nal írt forma is helyes. Emlegetik még HA-ként is, ami az angol hyaluronic acid kifejezésből tevődik össze.

Milyen fajta hialuronsavat alkalmazunk az arcfeltöltés kezelések során?

Az arcfeltöltés kezelésekhez lineáris és keresztkötött hialuronsavat is alkalmazunk. A “természetes”, úgynevezett lineáris, vagy nem-keresztkötött hialuronsav élettartama viszonylag rövid. Ugyanakkor tökéletesen megegyezik a szervezetben megtalálható hialuronsavval.

A keresztkötött hialuronsav lebomlása lassabb, ezért hatása tartósabb. Mindkét típusra igaz, hogy teljes mértékben biokompatibilis, és kiemelkedően hatékony vízmegkötő tulajdonsággal rendelkezik. Ezért eredményesen tölti fel a ráncokat, mélyedéseket a bőr felületén.

A 8 pontos arcfeltöltés kezelés menete szépségközpontunkban

A 8 pontos arcfeltöltés (vagy sokpontos arcfeltöltés) a hialuronsavas áll- és ráncfeltöltés egyik legnépszerűbb, legbiztonságosabb, éppen ezért leginkább bevett formája.

A bőr öregedése, víz- és zsírtartalmának csökkenése következtében az arc elveszíti eredeti formáját, alsó fele petyhüdté válik. Ehhez hozzájárulhatnak az örökletes tényezők és a napfényben található UV-sugárzásnak való kitettség, illetve a dohányzás, bizonyos gyógyszerek, illetve hormonális tényezők is. Míg korábban az elöregedett, petyhüdt, feleslegessé vált bőrt egyszerűen eltávolították (ki-, illetve levágták), addig ma már ennél jóval kifinomultabb módszert alkalmazunk az arcbőr üdeségének, feszes tónusának eléréséhez.

A 8 pontos arcfeltöltés révén az arc ismét felveszi eredeti alakját, a bőr visszanyeri rugalmasságát, a ráncok kisimulnak. Miközben a végeredmény a bőrben is jelenlévő hialuronsav alkalmazásának köszönhetően teljes mértékben természetes hatású.

A 8 pontos hyaluronsavas ráncfeltöltés menete

 1. Személyre szóló kezelési terv elkészítése a pácienssel folytatott konzultáció alapján.
 2. Az arc előzetes fertőtlenítése.
 3. A  kezelt bőrfelület érzéstelenítése helyi érzéstelenítő hatású arckrémmel.
 4. A megfelelő feltöltőanyag befecskendezése erre kifejlesztett speciális mikrotűvel. Az arc sajátos anatómiai jellegzetességeinek megfelelően ez 8-10 ponton történik, amelyek a leginkább befolyásolják az orca megjelenését, illetve ellensúlyozzák az idősödő bőr által előidézett vizuális hatásokat.

 

A 8 pontos arcfeltöltés egymást követő lépései:

 • a járomcsont formálása,
 • az orca emelése,
 • a szemkörnyéki ráncok lágyítása,
 • a nasolabialis redő csökkentése és a felső ajak emelése,
 • a szájzug emelése és a marionett-ránc lágyítása,
 • az áll körüli ráncok elsimítása,
 • az állkontúr emelése,
 • az állvonal emelése és a mély ráncok lágyítása.

A 8 pontos arcfeltöltés általában 20-30 percet vesz igénybe. A kezelés hatékonyan szüntetni meg a száj felett elhelyezkedő és a homlokráncok mellett az úgynevezett nasolabialis redőket, vagyis a nevetőráncokat is.

További információk a 8 pontos arcfeltöltő kezelésről

A hialuronsavas ráncfeltöltés, illetve ajak- és arcfeltöltés a legtöbb esetben fájdalommentes kezelés, néha azonban minimális fájdalom érzékelhető. A kezelésnek legtöbbször semmilyen mellékhatása nincs, néha azonban bőrpír vagy enyhe bevérzés előfordulhat.

Mivel a hialuronsav teljesen természetes anyag, ami a bőrben egyébként is megtalálható, a kezelés néhány kivételtől eltekintve mindenkinek ajánlható.

Az alábbi esetekben érdemes elkerülni a hialuronsavas kezeléseket:

 • terhesség és szoptatás,
 • autoimmun betegség,
 • véralvadásgátló készítmények szedése mellett,
 • aktív herpesz,
 • gyulladásos bőrbetegség,
 • hialuronsav túlérzékenység,
 • hipertrófia.

A fentiek mellett lézeres hámlasztással párhuzamosan sem ajánlott alkalmazni a hialuronsavas arcfeltöltést.

A hialuronsavas feltöltés eredménye 9-12 hónapig tartósan megmarad. A hialuronsav utána felszívódik, de a kezelés bármikor megismételhető.

MY FILLER hialuronsavas arcfeltöltés kezelés

A MyFiller keresztkötéses technológiával előállított hialuronsavas töltőanyagot Olaszország egyik legkorszerűbb kutatóközpontjában fejlesztették ki. Az előállításánál alkalmazott keresztkötési protokoll tökéletesen biztonságos, a gyártási folyamat mindvégig steril környezetben történik. Így a készítmény 100%-os tisztaságú, bármilyen maradványtól és szennyező anyagtól mentes.

A My Filler különleges gondossággal összeválogatott molekulasúlyú hialuronsav-részecskékből  épül fel, amelyek különböző viszkozitású oldatokból és különböző hialuronsav-koncentrációkból  származnak. Ez a komplex összetétel minden lehetséges és kívánt esztétikai klinikai arckezelés  igényeit kielégíti.

A My Filler előnyei:

 • Más termékekkel ellentétben folyékony halmazállapotú, így könnyen és kényelmesen beadható.
 • Kiemelkedő plaszticitásának köszönhetően a kezelőorvos a beadást követően masszázzsal formálni tudja az anyagot. Így az a kívánt formát veszi fel, és a megfelelő területre összpontosul.
 • Hosszan tartó hatás az injektálás helyén.
 • Nagy hidrofil kapacitás.
 • Formálhatóság a beavatkozás területén.
 • Stabilitás a beavatkozást követően.

Juvéderm® hialuronsavas arcfeltöltés kezelések

VOLUX®

A Juvéderm VOLUX® rendkívül eredményes kezelés, ha a cél az áll formázása. Segítségével kontúrosabb állív alakítható ki, mivel az áll és az állív térfogata növelhető. Így az állvonal feszesebb és határozottabb lesz, és az állcsúcs pozíciója is helyreállítható. A férfiaknál pedig markáns, karakteres állív hozható létre.

VOLUMA®

A Juvéderm VOLUMA® helyreállíthatja a megereszkedett orcát és az arc teltségét. A kezelés a megfelelő arányok megtartásával természetes, mégis látványos eredményt hoz. A VOLUMA® a ráncfeltöltés terén is hatékony, akár a száj-, akár a szemkörnyéki ráncok kisimítása a cél.

VOLIFT®

A Juvéderm VOLIFT® kezelést a finomabb és a mélyebb ráncok töltésére és revitalizálására fejlesztették ki. Segítségével az összes nevetőránc kisimítható. Az eredmény természetes hatású és hosszan tartó.

A VOLIFT® alkalmazásával a szemöldök felemelhető és hangsúlyosabbá válik, a halánték teltebb hatású lehet, így a szem alatti karikák is eltüntethetőek.

VOLBELLA®

A bőr öregedése, a kollagén lebomlása azzal jár, hogy a száj körül megjelennek az úgynevezett dohányzó ráncok. Juvéderm VOLBELLA® segítségével ezek a felszíni, finom ráncok eredményesen eltüntethetők. Ez az ajakfeltöltési eljárás teltebb, harmonikus, szép ajkakat eredményez, anélkül, hogy a száj mérete megváltozna. A VOLBELLA® a mélyreható szöveti beépülésnek köszönhetően természetes hatású, vagyis a rettegett “kacsaszáj effektustól” nem kell tartani.

Art Filler® hialuronsavas arcfeltöltés kezelések

Az Art Filler® arcfeltöltés termékek gyártója, a francia  Filorga/Fillmed az anti-aging kozmetika egyik legnagyobb iparági szakértője. Az Art Filler® termékcsalád minden tagja optimalizált alapanyag, amelyet úgy alakítottak ki, hogy az összes befecskendezési ponthoz illeszkedjen.  Jellemző a csúcsminőségű, könnyed formálhatóság és korrekció, illetve a bizonyított szövetképző aktivitás.

A Filorga Art Filler® termékcsalád tagjai:

 • Fine Lines – puha és kisimító tulajdonságú töltőanyag a finom és felületes ráncok kezelésére.
 • Universal- polivalens feltöltőanyag a közepes és mély ráncok megszüntetésére.
 • Lips – kitűnően formázható, térfogatnövelő feltöltőanyag a kontúrosabb, feszesebb, teltebb ajkakért.
 • Volume – csúcsminőségű hialuronsavas töltőanyag, kiváló térfogatnövelő és formázó tulajdonságokkal.

Az Art Filler® feltöltőanyagok folyamatos minőségellenőrzési vizsgálaton esnek át, valamint megfelenek az ISO 14 644 és az ISO 13 485 nemzetközi szabványoknak.

NCTF® 135 HA hialuronsavas feltöltés kezelés

Az NCTF ® formula a Fillmed/Filorga ikonikus terméke, amit a cég alapítója,  Dr. Michel Tordjman a 70-es évek végén fejlesztett ki. Az azóta is folyamatosan tökéletesített injektálható, CE engedéllyel rendelkező, steril bőrrevitalizáló oldat az anti-aging termékek között páratlan sejtvisszafiatalító hatással rendelkezik.

Az NCTF® 135 HA készítmény hatásának titka, hogy 55 komponensének köszönhetően optimális összetételben tartalmazza az egészséges bőr számára szükséges összes tápanyagot.

Az NCTF® 135 HA alkotóelemei:

 • Nem keresztkötött, lineáris hialuronsav.
 • 12 féle vitamin (pl. biotin , pantoténsav, inozitol, tiamin (B1 vitamin), tokoferol, retinol, kobalamin).
 • 6 féle ásványi anyag (pl. kalcium-klorid, kálium-klorid, magnézium-szulfát).
 • 5-féle nukleinsav (pl. deoxyadenosine, 5-methyl-2’-deoxycytidine).
 • és 24 féle aminosav (pl. alanin, aszparagin, glicin, hisztidin, izoleucin, metionin, ornitin, taurin, triptofán, valin).

Bőrszépítő, pórusösszehúzó, hidratáló tulajdonsága révén ez a kezelés már fiatal korban is alkalmazható, akár megelőzésképpen is hatékony. Injektálható a bőr epidermális, illetve dermisz rétegébe a következő területeken: arc, szemkörnyék, nyak, dekoltázs, kézfej, kar belső része.

Az NCTF® 135 HA rendkívül eredményesen alkalmazható az alábbi esetekben:

 • a szemkörnyéki vagy a szájzugban található finom ráncok, dohányzó ráncok kisimítására,
 • a dekoltázsra és a nyaki területekre,
 • hidratálásra,
 • revitalizálásra,
 • a bőr ragyogásának és rugalmasságának fokozására,
 • a pórusok finomítására.

Az NCTF® 135 HA formula nem csak önállóan használható. A keresztkötött hialuronsavat is tartalmazó Art Filler® Fine Lines töltőanyaggal kombinálva alkalmazható az orca területén is – ez a Bio Nutri Lift kezelés.

Bio Nutri Lift kétkomponensű hialuronsavas terápia

Ez a kezelés ötvözi Art Filler® Fine Lines feltöltőanyag arclifting hatását és az NCTF® 135 HA formula biostimulációs, bőrmegújító tulajdonságait.

A kezelés első lépése a Fine Lines keresztkötéses hialuronsavat tartalmazó gél injektálása a bőr felületi ráncaiba. Hatására a bőr megemelkedik, beindul a regenerációja, üdévé és hidratálttá válik, a ráncok azonnal eltűnnek.

A második lépésben kerül sor az NCTF® 135 HA alkalmazására, amely kiegészíti és fokozza az első lépésben végrehajtott arclifting hatását. Ez a készítmény aktiválja a bőrben található kollagént, az elasztin rostok keletkezésének köszönhetően a kötőszövetek revitalizálódnak.  A végeredmény pedig rugalmas, üde, veleszületett megújulóképességét visszanyert feszes, tónusos bőrszövet.

Az 55 komponensnek köszönhetően az NCTF® formulája újra aktiválja a bőr kötőszöveteinek munkáját, lassítva az öregedést, feszesen, tónusosan tartva a bőrt. Az eljárás során tulajdonképpen egy bio revitalizáló, intenzív hidratáló oldatot juttatunk a bőrbe: hialuronsavat, vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat, antioxidánsokat. Az intenzív terápia hatására aktiválódik a bőrben található kollagén, fokozódik az elasztin rostok termelődése, a bőr kötőszövetei újjászületnek. Ennek köszönhetően a bőr tömörebbé, élettel telivé és üdévé válik, visszanyeri természetes megújulási képességét.

A hialuronsavas feltöltés árainak kalkulálása

Mivel minden ember, minden arc különbözik, így a hialuronsavas arcfeltöltés kezelések esetében sem lehet egy általános árat megállapítani. Erre a Központunkban történő első, ingyenes konzultáció során nyílik lehetőség a pácienseink számára.

Tájékoztató jelleggel ugyanakkor elérhetőek weboldalunkon a hialuronsavas feltöltés árak. Ezek egységárak, az, hogy kinek mennyi ampullára, kezelésre van szüksége, a konzultáció során derül ki.

Bátran keress fel minket!

Az első konzultációt a ráncfeltöltés kezelésre tehát díjmentesen kínáljuk. Már itt megkapsz minden felvilágosítást, részletes információt a tervezett beavatkozásról, ami a döntéshozatalhoz szükséges. Ezen kívül bármilyen felmerülő kérdésedre válaszolunk, és időpontot is foglalhatsz a beavatkozásra – sőt, a kezelés akár azonnal is elvégezhető.

Nálunk alap a kiemelkedően magas minőség – ezt magad is megtapasztalhatod Központunkban, ahol exkluzív környezetben veheted igénybe szépészeti kezeléseinket. A különleges környezet nem minden. Ami ennél is fontosabb, hogy az általunk alkalmazott technológiák, a plasztikai sebészeti, szépészeti és egészségügyi szolgáltatásaink során felhasznált anyagok egytől egyig kiváló minőségűek és megfelelnek a legszigorúbb törvényi előírásoknak is.

Budapesti út 105.

2040 Budaörs

+36 20 434 0232

+36 20 342 5042

Rendelések

H - P: 8:00 - 20:00

Időpont foglalás

riedldent1@gmail.com