UH fogkőeltávolítás

  • Sárgák, elszíneződtek a fogai az utóbbi időben?

  • Kellemetlen a lehelete?

  • Esetleg vérzik az ínye fogmosáskor?

Ha a fentiek Önre is jellemzőek, minden bizonnyal fogköve van!

De mi is az a fogkő?

A fogak felszínén (elsősorban alsó frontok nyelv felőli oldalán és felső őrlők külső felén) képződő sárgás, barnás, „házilag” nem eltávolítható képlet. A fenti helyeken a nem tökéletes tisztítás miatt lepedék (plakk) halmozódik fel, melybe ásványi anyagok rakódnak a nyálból. Majd ez megkeményedik és kész a fogkő!

Érdes felszíne miatt még nehezebb tisztítani és még több baktérium halmozódik fel, ezzel komoly problémákat okozva.

A baktériumok az íny gyulladását okozzák (ezért is vérzik gyakran), ami kezeletlenül krónikus fogágybetegséghez vezethet.

 

Fogágybetegség (parodontitis)

A fog tartószerkezetének (csont, íny, kötőszövet) gyulladása. Gyakran tasak társul hozzá, mely kiváló hely a gyulladást kiváltó baktériumoknak. Ezek folyamatosan pusztítják a fog körüli szöveteket, mely a fog mozgásához, végül elvesztéséhez vezet. Pont emiatt történik meg gyakran, hogy teljesen egészséges fogat veszít el valaki a fogágybetegség miatt! Ön ezt ne várja meg!

Mindemellett gócként szerepel.

Terhes kismamák figyelem!

A Szegedi Tudományegyetem Fogklinikáján Dr. Radnai Márta egyetemi docens vezetésével vizsgálták az ínygyulladás illetve fogágybetegség hatását a koraszülésben.

Meglepő eredmény született!

A koraszülés valószínűsége 3,31{ce202ed9800b95e8d33fb53a95f976306d03445f77be69b762787b5280e26617}-kal nagyobb azoknál a kismamáknál, akik már a terhesség kezdeti stádiumában is fogágybetegséggel küzdöttek, mint azoknál az édesanyáknál, akiknek egészséges volt az ínye! (Dr. Radnai Márta kutatása)

A magyarázat egyszerű. A gyulladt fogágy miatt lévő tasak kedvez a baktériumok megtelepedésének, gócot képez.

Innen a vérárammal a baktériumok és azok káros termékei testszerte eljutnak, így az anyaméhbe is a magzathoz.

Ugye Ön is felelős anyuka szeretne lenni, aki mindent megtesz gyermeke egészsége érdekében, már megszületése előtt is?

Ne hezitáljon tovább, jelentkezzen be ultrahangos fogkő eltávolításra!

 

De mi is ez és hogyan zajlik a kezelés?

Ultrahangos műszerrel (depurátor) a fogak felszínéről fájdalommentesen eltávolítjuk a fogkövet, lepedéket. Az eszköz rezgőmozgást végez, miközben a hangrezgés hatására légbuborékok keletkeznek és ezek lepattintják a kemény fogkövet. Teljességgel fájdalommentes és gyors módszer, miközben fogai nem károsodnak.

Ön mindössze némi rezgést érez.

Ha az összes fogkövet eltávolítottuk, lepolírozzuk a fogakat. Ez történhet polírozó gumik, harangok és polírozó paszta segítségével. Vagy van ennél modernebb, gyorsabb, nagyobb hatékonyságú módszer, a „homokfúvós polírozás”. Ennek során nátrium-karbonát szemcséket levegővel-vízzel elegyítve polírozzuk le a fogait. Ennek segítségével még a nehezen hozzáférhető helyekről is eltávolíthatóak a makacs elszíneződések, és némileg fehérebb hatásúvá is válnak a fogak.

 

 

Milyen gyakran érdemes eltávolítani a fogkövet?

A fogkőképződés mennyisége egyénileg eltérő,ezért az orvosaink által javasolt időközönként célszerű megisméltelni a kezelést(általában 6-12 havonta),így egybeesik a szükséges általános kontroll időpontjával.

Kérjen időpontot most és legyen gyönyörűen csillogó mosolya és friss lehelete!

Budapesti út 105.

2040 Budaörs

+36 20 434 0232

+36 20 342 5042

Rendelések

H - P: 8:00 - 20:00

Időpont foglalás

riedldent1@gmail.com