Implantáció

Eltávolításra vár, vagy már elveszített egy vagy több fogát? Úgy érzi, nem élhet teljes értékű életet nélkülük, mert nem tud rendesen rágni, beszélni? Vagy egyszerűen nem mer egy jóízűt nevetni, mert takargatnia kell a száját?

Régóta halogatja a kezelést a fentiek ellenére csak azért, mert nem szeretné a meglévő fogait lecsiszoltatni a fogpótláshoz?

Van egy jó hírünk!

Nem kell tovább odáznia a kezeléseket a fentiek miatt!
A megoldás az implantálás (műgyökér beültetés)!

A fogászati implantátumok forradalmi változásokat hoztak a fogászatban. Az implantátumok az elvesztett foggyökerek mesterséges pótlására szolgálnak. A valódi gyökerekhez hasonlóan viselkednek, még az álcsonthoz való rögzülésük módjában is.

Implantátumok stabilitását többek között a mechanikai és a felületi kialakítás biztosítja. Felszínük homokfújt és savmaratott. A nanotec felszín elősegíti a gyógyulást és a lágyszövet tapadást, így gyorsítva és javítva az osseointegrációs folyamatot.

Mindenki megérdemli a hibátlan fogakat és a gyönyörű mosolyt.

Az utóbbi időben esztétikai fogászatban végbement óriási haladás szükségtelenítette, hogy ennél kevesebbel is beérjük. Az implantátumok és a rájuk készített esztétikus koronák úgy néznek ki és úgy is működnek, mint az igazi fogak. Az implantátumok beültetése általában gyorsan és könnyen megy. Legtöbb esetben semmilyen kellemetlenséggel nem jár a fogbeültetés. Az implantátumok olyanok mint a természetes foggyökerek, erősek, stabilak és szilárdak, ebből kifolyólag bármit ehet és élete sokkal kényelmesebbé válhat.

Amikor elveszíti fogait, álcsontja visszasorvad és arca beesetté válik, ez idősebb külsőt kölcsönözhet. A fogimplantátum segítségével megelőzhető ez a folyamat. Gyönyörű új fogai visszaadhatják elveszett önbizalmát, tényleg megváltoztathatják akár mindennapi életét. A beültetett műgyökerekre készítjük a különböző típusú pótlásféleségeket.

Lássuk, melyek lehetnek ezek.

1 fog hiánya

Csak egyetlen fog hiányzik. Pótlása egy implantátum beültetésével megoldható a szomszédos fogak lecsiszolása nélkül. (A hagyományos módszerrel híd készítése lenne indokolt.)

Sorközi hiány

Több fog elvesztésre került. Pótlása hagyományos módszerrel szintén csak a szomszédos fogak lecsiszolásával történhetne.
Esettől függően 2-3 implantátum beültetésével fix híd készíthető.

Sorvégi hiány

Ebben az esetben hagyományos módszerrel csak részleges kivehető pótlás lenne készíthető. Esettől függően 2-3 implantátum beültetésével fix híd készíthető.

Teljes fogatlanság

Az adott állcsontban nem található egyetlen saját fog sem. Hagyományos módszerrel csak teljes fogsor (protézis) lenne készíthető.

Implantátumok beültetésével a következő pótlásféleségeket készíthetjük

Fix híd (körhíd)

A régebbi implantációs technikák alkalmazásával legalább 6 db műgyökér beültetése szükséges egy állcsontba. Majd ezekre készülhet el a rögzített híd. Ennek nagy hátránya az igen magas költség.

A legmodernebb technikának köszönhetően (All-on-4 technika) elegendő 4 db implantátum speciális beültetése, majd arra akár aznap 12 tagú ideiglenes rögzített híd készülhet. Majd 3 hónap múlva a végleges.
Ennek a módszernek nagyon nagy előnye, hogy jóval kevesebb a költsége, mint a fent említett módszernek (elegendő csak 4 implantátum). Továbbá kisebb műtéti beavatkozást jelent, hisz a legtöbb esetben nem szükséges hagyományos módon, ínylebenyt készítve felnyitni a csontot. Rövidebb a gyógyulási idő és a legtöbb esetben a drága csontpótlás sem szükséges.

Implantátum segítségével rögzülő kivehető pótlások

Ezek közül az egyik leggyakrabban alkalmazott módszer, amikor a szemfogak helyére kerül 1-1 műgyökér, majd úgynevezett gömbretenció segítségével stabilizáljuk a protézist. Ezeknek köszönhetően igen magas komfortérzet érhető el, hiszen kiküszöböljük a pótlás mozgását, amit implantátumok nélkül biztosan jellemző lenne.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy le kell-e mondania az implantációs pótlásról, ha már nincs elegendő csontja. A modern technikáknak és kiváló szakembereinknek köszönhetően csontpótlással ebben az esetben is lehetséges műgyökeret beültetni.

Mi az a csontpótlás?

Hosszú ideje fennálló foghiány esetén az állcsont sorvadása oly mértékű lehet, hogy annak pótlása indokolt mesterségesen előállított vagy saját csont felhasználásával. (A pusztulás mértékétől és az esettől függően különböző technikák közül választhatunk.)

ADW4WD Inferior Alveloar Nerve Injury from Dental Drill

Budapesti út 105.

2040 Budaörs

+36 20 434 0232

+36 20 342 5042

Rendelések

H - P: 8:00 - 20:00

Időpont foglalás

fogmester@fogmester.hu