Mindenki megérdemli a hibátlan fogakat és a gyönyörű mosolyt!

Mindenki megérdemli a hibátlan fogakat és a gyönyörű mosolyt!
Az utóbbi időben esztétikai fogászatban végbement óriási haladás szükségtelenítette, hogy ennél kevesebbel is beérjük. Az implantátumok és a rájuk készített esztétikus koronák úgy néznek ki és úgy is működnek, mint az igazi fogak. Az implantátumok beültetése általában gyorsan és könnyen megy. Legtöbb esetben semmilyen kellemetlenséggel nem jár a fogbeültetés. Az implantátumok olyanok mint a természetes foggyökerek, erősek, stabilak és szilárdak, ebből kifolyólag bármit ehet és élete sokkal kényelmesebbé válhat.

Amikor elveszíti fogait, állcsontja visszasorvad és arca beesetté válik, ez idősebb külsőt kölcsönözhet. A fogimplantátum segítségével megelőzhető ez a folyamat. Gyönyörű új fogai visszaadhatják elveszett önbizalmát, tényleg megváltoztathatják akár mindennapi életét. A beültetett műgyökerekre készítjük a különböző típusú pótlásféleségeket.

Lássuk, melyek lehetnek ezek.

1 fog hiánya
Csak egyetlen fog hiányzik. Pótlása egy implantátum beültetésével megoldható a szomszédos fogak lecsiszolása nélkül. (A hagyományos módszerrel híd készítése lenne indokolt.)
Sorközi hiány
Több fog elvesztésre került. Pótlása hagyományos módszerrel szintén csak a szomszédos fogak lecsiszolásával történhetne.
Esettől függően 2-3 implantátum beültetésével fix híd készíthető.

Sorvégi hiány
Ebben az esetben hagyományos módszerrel csak részleges kivehető pótlás lenne készíthető. Esettől függően 2-3 implantátum beültetésével fix híd készíthető.

Teljes fogatlanság
Az adott állcsontban nem található egyetlen saját fog sem. Hagyományos módszerrel csak teljes fogsor (protézis) lenne készíthető.

implantátumok beültetésével a következő pótlásféleségeket készíthetjük
Fix híd (körhíd)
A régebbi implantációs technikák alkalmazásával legalább 6 db műgyökér beültetése szükséges egy állcsontba. Majd ezekre készülhet el a rögzített híd. Ennek nagy hátránya az igen magas költség.

A legmodernebb technikának köszönhetően (All-on-4 technika) elegendő 4 db implantátum speciális beültetése, majd arra akár aznap 12 tagú ideiglenes rögzített híd készülhet. Majd 3 hónap múlva a végleges.
Ennek a módszernek nagyon nagy előnye, hogy jóval kevesebb a költsége, mint a fent említett módszernek (elegendő csak 4 implantátum). Továbbá kisebb műtéti beavatkozást jelent, hisz a legtöbb esetben nem szükséges hagyományos módon, ínylebenyt készítve felnyitni a csontot. Rövidebb a gyógyulási idő és a legtöbb esetben a drága csontpótlás sem szükséges.

implantátum segítségével rögzülő kivehető pótlások
Ezek közül az egyik leggyakrabban alkalmazott módszer, amikor a szemfogak helyére kerül 1-1 műgyökér, majd úgynevezett gömbretenció segítségével stabilizáljuk a protézist. Ezeknek köszönhetően igen magas komfortérzet érhető el, hiszen kiküszöböljük a pótlás mozgását, amit implantátumok nélkül biztosan jellemző lenne.

Share:

Comments are closed.

Budapesti út 105.

2040 Budaörs

+36 20 434 0232

+36 20 342 5042

Rendelések

H - P: 8:00 - 20:00

Időpont foglalás

riedldent1@gmail.com